Król Wszystkich śniadań !!!
To danie jest z ludźmi od wieków. Od starożytnych Rzymian przez średniowiecznych rycerzy, kowbojów na dzikim zachodzie i dziewiętnastowiecznych dżentelmenów, aż po dziś dzień przyrządzamy jajka, aby rozpocząć dzień. Nasza wersja jajecznicy jest wzbogacona o kilka odżywczych składników, w tym czerwoną fasolę, kozi ser i kukurydzę, aby zapewnić dodatkową energię.
To śniadanie jest szczególnie polecane, jeśli masz opory nosić w plecaku świeże jajka.
SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE:
masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy) 44%, papryka czerwona 14%, cebula 13%, fasola czerwona 12%, kukurydza, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, sól, czosnek
Wartości odżywcze | Na 100g | Porcja 75 g (270g po uwodnieniu) |
Kalorie | 1928 kJ / 462 kcal | 1446 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 21,60 g | 16,20 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,50 g | 6,38 g |
Węglowodany | 30,00 g | 22,50 g |
W tym cukry | 9,50 g | 7,13 g |
Błonnik | 7,50 g | 5,63 g |
Białko | 32,9 g | 24,68 g |
Sól | 2,35 g | 1,76 g |
Brak opinii